I denna rätt skall det vara Bird's eye chili, men de är mycket heta i smaken, så om man föredrar en mildare smak så kan man byta den mot en annan sorts röd chili.
Instruktioner
- Blanda fläskfärs och fisksås i en skål och låt marinera i 10 minuter.
- Halvera chilin och kärna ur den. Stöt chilin tillsammans med vilöken i en mortel till en jämn pasta. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i köttet tillsammans med chilipastan och stek på hög värme under ständig omrörning i 2-3 minuter, eller tills dess köttet har blivit brynt.
- Tillsätt socker, soja och ostronsås. Stek under ständig omrörning i 3-4 minuter, eller tills dess att köttet är genomstekt. Verkar blandningen för torr eller på gränsen till att bli bränd, tillsätt buljong eller vatten. Garnera med basilikablad. Servera genast, ev med ris.
Publicerat den
8 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar