Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfärs med chili och vitlök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I denna rätt skall det vara Bird's eye chili, men de är mycket heta i smaken, så om man föredrar en mildare smak så kan man byta den mot en annan sorts röd chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda fläskfärs och fisksås i en skål och låt marinera i 10 minuter.
  2. Halvera chilin och kärna ur den. Stöt chilin tillsammans med vilöken i en mortel till en jämn pasta. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna. Lägg i köttet tillsammans med chilipastan och stek på hög värme under ständig omrörning i 2-3 minuter, eller tills dess köttet har blivit brynt.
  3. Tillsätt socker, soja och ostronsås. Stek under ständig omrörning i 3-4 minuter, eller tills dess att köttet är genomstekt. Verkar blandningen för torr eller på gränsen till att bli bränd, tillsätt buljong eller vatten. Garnera med basilikablad. Servera genast, ev med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.