Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med cashewnötter

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min favorit!!! Jag bara älskar den här rätten. Har bara gjort den en gång, med kommer garanterat att laga den oftare! Det är ganska många ingredienser, men blandningen blir helt underbar, en blandning av sött å starkt!

Ingredienser

Instruktioner

Putsa och skiva filén. Bryn i matfett och lägg över i en gryta. Skala och hacka löken. Strimla bacon och stek i stekpanna. Lägg i lök och svamp och fräs ett par minuter. Lägg över i en gryta och tillsätt vatten, buljontärning, grädde, sweet chilisås och jordnötssmör. Smaka av med curry, salt och peppar och red av med redning. Om man vill kan man också använda soja för färgens skull. Låt koka i några minuter. Strö över cashewnötter. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • bjuranna 10 augusti 2008

    Mycket god! Gillades av alla vid bordet. Receptet följde med gästerna hem och det är ju ett gott betyg. Dock är det ju mer en gryta än en gratäng eftersom den inte gratineras. Jag serverade nötterna vid sidan om eftersom det skulle passa alla i sällskapet.

  • EowynUndomiel 21 oktober 2008

    Det verkar HELT underbart :)

  • matskoj 10 mars 2009

    Tack så mycket. Det här var riktigt gott! Kommer absolut att göra den här maträtten igen! /hälsningar Matskoj

  • anmawa 25 augusti 2009

    En god gryta. Jag hoppade jordnötssmöret för det fanns inte hemma. Jag tror att det hade varit pricken över i:et. Nötterna var toppen och alla åt med förtjusning. Nästa gång minskar jag på vattnet och utesluter hellre redningen. Som bjudrätt tar jag nog vispgrädde istället.

  • Kajac 2 november 2009

    Kanongott! Perfekt bjudmat. Fick mycket beröm. (Men någon gratäng var det ju inte... ;-) )

  • lenaninni 9 januari 2010

    En mycket god gryta, den kommer jag att göra fler gånger. Jag använde kyckling istället för fläskfilé, det kommer jag göra nästa gång oxå.

  • callemero 2 februari 2010

    Gjorde denna gratäng på min mans 55-årsfest och den blev en succe. Kommer defenetivt att göra den igen. Kanongod!

  • josefini 3 november 2010

    Har gjort denna "gratäng" vid två tillfällen och den är fantastiskt god! För att vara ärlig lagade min man den sist, och då blev det bättre balans, än första ggr. Jag dängde nog i för mycket curry... Nåja, tack för ett smaskig recept som kommer hänga med !

  • hmwpb 27 januari 2011

    Mycket mycket gott! Ny favorit :)

  • Lindanemon 3 juli 2012

    Gott! Detta kommer jag göra igen, men jag ska lägga i fläskfilen sist, när såsen är klar. Det blev lite jobbigt att röra med de stora köttbitarna i. :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.