Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gratinerad fläskfilé paprika & chili

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig festmåltid! Gott recept med crème fraiche paprika & chili.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg de torkade tomaterna i ljummet vatten om du inte har soltorkade tomater i olja.
  2. Tina broccolin. Skär den i mindre bitar och lägg de flesta i en ugnsäker form, spara några till garnering.
  3. Skär filén i skivor. Stek den, salta och peppra. Lägg dem över broccolin.
  4. Skiva champinjonerna och fräs dem. Hacka tomaterna.
  5. Smält margarinet till såsen, rör i mjölet, späd med mjölken. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt champinjoner, hackade tomater, gräslök, crème fraiche, kalvfond, salt och peppar. Rör om och låt puttra några minuter.
  6. Skär paprikan i långa strimlor.
  7. Häll såsen över filén. Garnera med paprikastrimlor och små broccolibuketter.
  8. Gratinera i 225 grader mitt i ugnen i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
  9. Strö över rostad lök.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sofia100 20 mars 2014

    Har gjort denna gratäng ett par gånger och den har blivit jätteuppskattad. Jag har dock gjort den utan rostad lök och det har fungerat utmärkt. Ett tips är att öka mängden vätska (mjölk, creme fraishe). Men som sagt i övrigt jättegod och lättlagad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.