- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En riktig festmåltid som får det att vattnas i munnen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Örtsås: Lös buljongtärningen i vattnet. Tillsätt creme fraiche, senap,konjak och vitlök. Låt såsen sjuda på svag värme i 1 minut. Blanda ner gräslök, persilja och kryddkrasse och ställ åt sidan och värm såsen före servering.
- Fläskfilé: Putsa köttet och dela ev i 2 bitar.Salta och peppra. Stek i smör runt om tills köttet fått fin färg. Lägg över i en ugnssäker form. Stek klart mitt i ugnen till 67 grader innertemperatur. Låt köttet vila övertäckt 10 minuter innan det skärs upp.
- Ris: Strimla och knaperstek baconet i en gryta. Låt det rinna av på hushållspappeer. Fräs riset i baconfettet 3-4 minuter under omrörning. Häll över vatten och tillsätt saltet. Koka upp riset och låt det sedan sjuda under lock på svag värme i ca 20 minuter. Skär paprikan i mindre bitar. Klyfta tomaterna. Vänd ihop ris, bacon, paprika, tomater, rostad lök, och persilja före servering.
Publicerat den
16 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar