något av det godaste som jag har tillagat.
*fläskfileén kan bytas ut till ox eller kyckling
*går att förberedas 1 dag i förväg. Förvaras täckta med plastfoliei kylen. Lagas ca 30 min före servering i ca 200 grader.
* Glutenfri: Använd glutenfri smördeg från d/s friabröd
Instruktioner
- 1.Skär filen i 8 jämnstora bitar.
Salta och peppar.
Bryn köttet hastigt runt om i ne lätt oljad stekpanna och ställ kallt att svalna.
- 2.Skölj murklorna flera gånger i vatten och låt dem rinna av på en handuk.
Fin hacka dem och champinjonerna i en matberedare
- 3.Skala och hacka schalottenlöken
Finhacka skinkan.
- 4. Fräs svampen, schalottenlöken, skinkan och vitlöken i smör på svag värme.
Tillsätt vinet och låt puttra på svag värme i 20-25min tills vätskan har kokat bort.
- 5.Rör i créme fraichen och låt koka i hop till en tjock röra .
Salta och peppra.
Rör i persiljan.
Ställ kallt.
- 6.Sätt ugnen på ca 200grader.
- 7. Lägg köttet och svampröran i smördegspaket. Pensla med äggulorna.
- 8. Tillagas i ugnen .
ca 25 min för rosa kött
35-40 min för genomstekt kött.
Publicerat den
10 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Verkligen mycket gott! Men jag använde cantadou vitlök och örter i stället för vin och uteslöt då vitlöken....smaskens!
mycket gott, jag bytte ut vinet mot whiskey och hade även i lite bacon. tog även bort murklorna . sagolikt gott
mycket gott, jag bytte ut vinet mot whiskey och hade även i lite bacon. tog även bort murklorna . sagolikt gott