Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé med svamp

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

något av det godaste som jag har tillagat. *fläskfileén kan bytas ut till ox eller kyckling *går att förberedas 1 dag i förväg. Förvaras täckta med plastfoliei kylen. Lagas ca 30 min före servering i ca 200 grader. * Glutenfri: Använd glutenfri smördeg från d/s friabröd

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1.Skär filen i 8 jämnstora bitar. Salta och peppar. Bryn köttet hastigt runt om i ne lätt oljad stekpanna och ställ kallt att svalna.
  2. 2.Skölj murklorna flera gånger i vatten och låt dem rinna av på en handuk. Fin hacka dem och champinjonerna i en matberedare
  3. 3.Skala och hacka schalottenlöken Finhacka skinkan.
  4. 4. Fräs svampen, schalottenlöken, skinkan och vitlöken i smör på svag värme. Tillsätt vinet och låt puttra på svag värme i 20-25min tills vätskan har kokat bort.
  5. 5.Rör i créme fraichen och låt koka i hop till en tjock röra . Salta och peppra. Rör i persiljan. Ställ kallt.
  6. 6.Sätt ugnen på ca 200grader.
  7. 7. Lägg köttet och svampröran i smördegspaket. Pensla med äggulorna.
  8. 8. Tillagas i ugnen . ca 25 min för rosa kött 35-40 min för genomstekt kött.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • L-ann 12 januari 2008

    Verkligen mycket gott! Men jag använde cantadou vitlök och örter i stället för vin och uteslöt då vitlöken....smaskens!

  • vidfamne69 30 december 2008

    mycket gott, jag bytte ut vinet mot whiskey och hade även i lite bacon. tog även bort murklorna . sagolikt gott

  • vidfamne69 30 december 2008

    mycket gott, jag bytte ut vinet mot whiskey och hade även i lite bacon. tog även bort murklorna . sagolikt gott

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.