Fläskfilé à la Solvik

Fick detta av min mammas arbetskamrat, vi utesluter dock cherryn. Jättegott! Jag använder alltid en ganska låg kastrull som jag färdigställer rätten i, istället för att använda stekpannan.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: fläskfilé
Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600-800 g fläskfilé
Margarin att steka i
Salt
Peppar

Sås:
3 dl creme fraiche
¾ msk kinesisk soya
2 msk cherry
2 msk chillisås
1-2 vitlöksklyftor
¾ msk ljus fransk senap
3 tsk dragon
2 krm svartpeppar
1 krm cayennepeppar

Gör så här

Skär filén i skivor och stek ett par minuter på varje sida, salta och peppra. Ta upp köttet och lägg till sidan.

Rör ner creme fraiche i stekpannan, låt den koka upp. Smaksätt med de övriga ingredienserna, smaka av.

Lägg ner köttet i såsen och låt det bli genomvarmt.

Servera med ris eller potatis och en sallad.
Visningar:
3831
Sparat:
72

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader