Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé Char Siu

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbar filé rätt med smak av asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinera köttet i en plastpåse tillsammans med 4 msk Honey Cashewsås i minst 3 timmar, gärna över natten.
  2. Lägg köttet på ett ugnsgaller i 220 graders varm ugn. Häll såsen över köttet som du har kvar i påsen. Ställ en långpanna med några deciliter vatten under.
  3. Sänk värmen till 150 grader, när du sätter in plåten i ugnen och låt köttet steka i 20-30 minuter tills det är genomstekt . Ös den avrunna marinaden över köttet med jämna mellanrum under stekningen.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Strimla alla grönsaker fint. Hetta upp lite olja i wok eller stekpanna, lägg i grönsaker och nudlar, stek på hög värme i ca 1 minut. Smaksätt med salt och peppar och soja.
  6. Skär upp köttet. Serveras med lite extra Honey Cashewsås, och kanske några hela cashewnötter över grönsakswoken.
  7. Tips! Vill man ha lite mer smak på köttet, föreslår jag att salta och peppra och bryna köttet i en stekpanna först innan man sätter in det i ugnen.
  8. Ris går också att servera till om man vill ha det lite "matigare".

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • honeybuny 20 februari 2009

    har provat den här tidigare och den är ruskit god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.