Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé i härlig sås

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mumma.. Denna sås kan användas till mkt, lika god till t ex köttbullar, biffar mm.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet och champinjonerna i skivor, krydda med salt, peppar , paprikapulver och stek champinjoner och köttett på bägge sidor. Lägg åt sidan. Skär soltorkade tomater i bitar och smält smöret i en kastrull , smula ner köttbuljongtärningen. Vispa ner lite grädde i stekskyn (i stekpannan) och häll över i kastrullen. Häll på resten av grädden, dijonsenap, soltorkade tomater och häll sist i konjak. Smaka av med salt, peppar och soja. Låt puttra ca 15 min. Lägg tillbaka fläskfilén i stekpannan och häll på såsen. Låt allt bli varmt och servera med pressad potatis, färsk timjan och en god sallad.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Camillad81 1 mars 2011

    Betyg 4+ mycke gott och lättlagat. Passar med past och potatisgratäng också.

  • Gul13 5 mars 2011

    Tack för receptet. Jättegott. Jag använde ryggbiff från nöt.

  • halen6966 5 mars 2011

    Tack för Era kommentarer!!! Mvh Helén

  • 16295 2 april 2011

    Väldigt god sås.Tog päronkonjak i såsen det blev gott. Tack för snabbt och enkelt recept.

  • halen6966 3 april 2011

    Kul att det smakade gott! Det är super enkelt att göra! Mvh Helén

  • Robnraz 2 november 2013

    Tack för ett helt underbart recept. Vi har bjudit familj och vänner på detta ett antal gånger och alltid lika högt bétyg. Igår fick vi besök av vår son och han fick fritt önska valfri mat och denna kom upp på önskelistan! Vi brukar servera med antingen potatismuffins eller hasselbackspotatis och melonsallad till! Super!

  • evaobergelg 22 november 2013

    Vilken sås!!¨ Min man var lyrisk (och då är han Skåning) ;) Använde kantareller istället och resultatet blev helt enkelt JÄTTEGOTT!! Tack för enkelt och lyckat recept. Hälsvingar Eva

  • tulpan4 8 januari 2014

    Helt underbar sås!! :)

  • Tinjep 13 februari 2014

    Jättegod sås!

  • Emma 13 april 2020

    Jag önskar att jag provat mig fram med mindre senap, jag tror inte den dijonsenap jag använde är starkare än övriga... Men det blev väldigt skarpt och intensivt. Annars helt ok!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.