Detta blir den kommande helgmiddagen. Klyftpotatis passar fint till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn köttskivorna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen. Mixa såsen.
- Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i resten av matfettet i 2-3 minuter. Lägg i valnötterna i slutet.
- Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis.
Publicerat den
2 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag gillar INTE ädelost!! Men detta smakade KANONBRA!!! De söta päronen gjorde sig jättebra till den lite salta maten - bra kombination! Hoppar nog över valnötterna nästa gång, de gjorde sig inte i maten!