Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med ädelost, stekta päron och valnötter

(1 kommentar)  
Fläskfilé med ädelost, stekta päron och valnötter Fläskfilé med ädelost, stekta päron och valnötter Fläskfilé med ädelost, stekta päron och valnötter
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta blir den kommande helgmiddagen. Klyftpotatis passar fint till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn köttskivorna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen. Mixa såsen.
  3. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i resten av matfettet i 2-3 minuter. Lägg i valnötterna i slutet.
  4. Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 8 augusti 2011

    Jag gillar INTE ädelost!! Men detta smakade KANONBRA!!! De söta päronen gjorde sig jättebra till den lite salta maten - bra kombination! Hoppar nog över valnötterna nästa gång, de gjorde sig inte i maten!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.