Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med ädelostsås och vindruvor.

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sött och salt i en underbar kombination... Min kompis Lina gjorde den här rätten. Både jag och hennes sambo frågade skrattande om man fick slicka tallriken. =)

Ingredienser

Instruktioner

Helstek fläskfilén, tills den är genomstekt och skär sen upp den i skivor. Lägg skivorna i en ugnsfast form. Dela vindruvorna och kärna eventuellt ur dem. Strö vindruvhalvor över fläskfilé skivorna. Kanske en deciliter en och en halv med vindruvhalvor. Inte mer. ha ner cremefraiche i en kastrull, pressa i vitlöken och bryt ner ädelosten däri. Värm såsen tills ädelosten smälter, men koka den inte. Ha i lite soya och sen svartpeppar. Häll såsen över allt i formen och gratinera i ugn i 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna med klyftpotatis till. Sallad gjord på tomater, rödlök och skivad avocado med lite olivolja och balsamvinäger är också gott till.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • trampolin 9 juni 2008

    Det var gott!

  • Farlini 18 maj 2009

    Oerhört gott!!! Lättlagat var det med.. Detta kommer garanterat att göras igen=0) Hade dock nästan lite ädelost så jag kastade i lite flödeost vitlök åxå;)

  • axamoo 29 augusti 2009

    Underbart gott, kommer att göra denna rätt flera gånger.

  • persass 11 november 2009

    Gott. Vi drack rött cotes du Rhone bag in box till vilket fungerade utmärkt.

  • catarina68 11 november 2010

    Otroligt gott!!!

  • mumsan 9 oktober 2011

    Mordgott!

  • Helen 17 januari 2024

    Så gott! Har lagat deta flera gånger. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.