Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med basilika

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott.Gör gärna 1 1/2 sats dressing så får man mera "sås". Kanon till buffén. Ska göras en dag innan man äter den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn fläskfilén runt om i oljan.Salta och peppra. Lägg köttet i en form och stick en köttermometer i den tjockaste delen. Stek tills termometern visar 65 grader (30-40 min).Ugnen ska vara på 125 grader. Låt köttet svalna i kylen över natten.
  2. Skiva köttet i tunna skivor, ca 5 mm, och lägg upp på fat.
  3. Dressing: Hacka lök, vitlök och tomater ochstrimla basilikan. Blanda alla ingredienser och skeda upp den över köttet. Låt köttet marineras i kylskåp ca 10-12 timmar.
  4. Glöm sen inte ta ur köttet ett tag innan ni ska äta det,så det är lite rumsvarmt. Smakerna kommer fram bättre då.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sonja55 22 februari 2008

    har gjort denna fläskfile flera gånger( har haft receptet länge) det är super gott.Jag brukar ha potaitisgratäng till. Alltid lika uppskattat av gäster. MVH sonja

  • anmawa 20 mars 2009

    Det här var verkligen gott. Dessutom så var det himla enkelt och jag kommer att ha mycket nytta av det här receptet. Tack

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.