- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Smakrik fläskfilégratäng med gorzonzolasås
Instruktioner
- Helstek fläskfilén, skiva och lägg i smord, ugnssäker form. Det är bara bra om den är ordentligt rosa i mitten eftersom den skall in i ugnen och gratineras (annars kan den bli för torr). Skiva champinjonerna och stek eller stek dem hela och lägg mellan köttskivorna i formen.
- Blanda grädde, crème fraîche och vin i en kastrull och värm. Lägg i osten och låt allt sakta koka ihop tills osten smält.
- Smaksätt med senap och några stänk sojasås, salt och peppar.
- Red med Maizenamjöl tills såsen blivit ordentligt tjock och trögflytande - den bli tunnare i ugnen.
- Du kan också smaksätta med lite tomatpuré, chilisås eller paprikapulver - pröva dig fram och låt fantasin sätta gränser. Själv tycker jag att de ursprungliga ingredienserna räcker eftersom gorgonzolaosten är väldigt smakrik.
- Häll såsen över köttet och svampen och strö över gratängost som ett täcke.
- Gratinera mitt i ugnen i 200 grader ca 15-20 minuter, tills gratängosten smält och fått gyllene färg.
- Servera med sallad och valfria tillbehör (ris, pasta eller potatis). Hasselbackpotatis eller klyftpotatis (pommes château) är gott till.
Publicerat den
19 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter helt underbart gott.Detta måste jag testa i helgen. tack/Elis
Supergott!!! Kommer garanterat göras igen.