Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smaka av styrkan på peston, styrkan beror på chilin. Ev måste extra cayennepulver tillsättas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Börja med chilipeston. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chili, olja, och tomatpuré i en mixer eller med mixerstav, till en puré. Smaka av med salt.
  3. Krydda och bryn fläskfilén runt om i smör i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.
  4. Sätt en köttermometer i mitten på filén där den är som tjockast. Stek mitt i ugnen ca 20 min. De är klara när innertemperaturen är 65°, Låt köttet vila 10 min och temperaturen eftersteker till 70°.
  5. Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull. Tillsätt fond, creme fraiche och soja och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva köttet och servera resten av peston vid bordet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LadyBump 25 oktober 2009

    Har själv hittat detta recep i Allt Om Mat för några år sedan och kan intyga att det är väldigt gott! Tillbehöret i deras recept är Sesampotatis vilket jag tänkte tipsa om här: För 4 personer: Skala 8 potatisar och skär dem i 3-4 mm tjocka skivor. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg skivorna som taktegel på plåten, pensla med matolja och strö över 2 msk sesamfrön och 1 tsk salt, jämnt fördelat över skivorna. Stek potatisen mitt i ugnen i 225 grader i ca 30 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.