Smaka av styrkan på peston, styrkan beror på chilin. Ev måste extra cayennepulver tillsättas.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Börja med chilipeston. Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chili, olja, och tomatpuré i en mixer eller med mixerstav, till en puré.
Smaka av med salt.
- Krydda och bryn fläskfilén runt om i smör i en stekpanna.
Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston.
- Sätt en köttermometer i mitten på filén där den är som tjockast. Stek mitt i ugnen ca 20 min. De är klara när innertemperaturen är 65°, Låt köttet vila 10 min
och temperaturen eftersteker till 70°.
- Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull.
Tillsätt fond, creme fraiche och soja och koka upp. Smaka av
med salt och peppar.
- Skiva köttet och servera resten av peston vid bordet.
Publicerat den
1 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har själv hittat detta recep i Allt Om Mat för några år sedan och kan intyga att det är väldigt gott! Tillbehöret i deras recept är Sesampotatis vilket jag tänkte tipsa om här: För 4 personer: Skala 8 potatisar och skär dem i 3-4 mm tjocka skivor. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg skivorna som taktegel på plåten, pensla med matolja och strö över 2 msk sesamfrön och 1 tsk salt, jämnt fördelat över skivorna. Stek potatisen mitt i ugnen i 225 grader i ca 30 min.