Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med citronspenat

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mört fläskkött som här serveras på en fräsch spenatbädd erbjuder mustig smak utan att ge onödigt fett. 274 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt spenaten tina. Dela en citron. Pressa 1 citronhalva och skär skalet i tunna strimlor. Skala 1½ citron och skär ut klyftorna från de vita hinnorna. Dela salladslöken på längden och skär den i 3 cm stora bitar. Skala vitlöken och hacka den fint.
  2. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Rör ner den hackade vitlöken. Lägg i spenaten och lägg på ett lock. Låt spenaten tina helt och hållet och sedan bli varm i kastrullen på medelvärme. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Skär fläskfilén i 8 skivor och tryck till dem lätt med fingrarna så att de blir platta. Krydda med salt och peppar och vänd dem i mjöl.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fläskmedaljongerna 1 minut på varje sida. Svep in köttskivorna i aluminiumfolie och lägg in dem i ugnen på 50 grader. Lös upp stekskyn i stekpannan med vinet. Tillsätt citronsaft och hackat citrongräs eller citronskal. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner citronklyftorna i spenaten. Servera sås, spenat och fläskfilé garnerade med strimlor av citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.