- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Absolut himmelsk gryta med smak av gorgonzola, honung, vitlök och timjan. En ljuvlig ny storfavorit, som passar utmärkt likväl till potatis som pasta.
Instruktioner
- Putsa fläskfilén och skär i små bitar. Häll ner i en skål. Smält honung i en panna (eller använd flytande honung, vi hade inte det hemma) och ringla över köttet. Rör om. Blanda salt, svartpeppar, timjan och grillkrydda med honungssmak i en skål. Ha ner över det honungstäckta köttet och rör om ordentligt.
- Skär bacon i mindre bitar och dela en stor vitlöksklyfta på mitten (eller ta två mindre). Värm upp en klick smör i en gryta och ha i vitlöken. Ha ner bacon med vitlöken, fräs tills baconet fått färg. Ha då i en extra, stor, klick smör i grytan och lägg sedan ner fläskfilén. Fräs på ganska hög värme och rör om så att köttet får färg på alla sidor.
- Dra ner värme efter det kokat upp och låt puttra på tvåan eller trean. Ha ner crème fraiche, rör om, sedan grädde och rör om ännu mer. Smula ner gorgonzolaosten och fortsätt röra om. Sedan är det dags för redning. Rör ihop mjölk och mjöl, ha ner lite av det i taget i grytan under omrörning tills du får den tjocklek du vill ha på såsen. Låt puttra en stund.
- TIPS: Vi serverade med hasselbackspotatis, vitlöksbröd och sallad.
Men jag kan tänka mig att det här passar till annan potatis likväl som pasta eller ris.
Publicerat den
1 juni 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vet inte om det här är rutan för kommentarer som menas, men jag är ny här och hittade ingen annan. Jag ändrade "1 paket" till "g", skrev om "gram" till "g", ändrade "2 klickar" till "2 msk", tog bort "st".
Har kortat ner namnet.
Blev även supergott till pasta.