Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med rosmarin, pinjenötter och oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé är populärt men är dock inte lika lätt att tillaga som man vill tro eftersom det är ett magert kött som lätt blir torrt. Knepet är att ta ut köttet ur pannan eller ugnen någon minut innan rätt temperatur, och låta det vila sig klart.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 120º.
  2. Putsa köttet rent från hinnor och fett. Salta och peppra fläskfilén och bryn i olja och smör i en het stekpanna tills den fått fin färg. Lägg över köttet i en ugnsfast form och stek färdigt i ugn cirka 20 minuter tills den är lätt rosa och har en innertemp på 64° (eller önskad stekgrad). Låt vila 5 min innan den skärs upp.
  3. Stek bacon i en stekpanna utan fett tills det börjar bli knaprigt. Lägg i lök och vitlök och stek i ytterligare 2 minuter. Sänk värmen och häll i vin. Koka i några minuter och häll på kalvfond och rosmarin, låt koka tills hälften återstår. Lägg i oliver och rivet citronskal. Smaka av med smör, salt, socker och peppar. Strö över rostade pinjenötter. Servera med potatispuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.