Kan det bli något annat än gott när teriyakisås är inblandat.
Instruktioner
- Ugn 225 grader.
Skär bort hinnor och eventuellt fett från fläskfilén.
Skär den i inte för tunna skivor och bryn dem lätt i matfett.
Låt köttet eftersteka under lock på rätt svag värme så att det blir genomstekt. Låt det ligga kvar i stekpannan så länge.
- Borsta potatisarna rena, skär i drygt 1 centimeter tjocka skivor och lägg i en oljepenslad liten långpanna eller ugnssäker form. Pensla också potatisskivorna med olja. Strö över hackad persilja och gourmetsalt.
Sätt in i ugnen och låt formen stå i ugnen cirka 15 minuter. Vänd skivorna efter halva tiden.
- Ta upp köttskivorna ur stekpannan och värm kvarvarande sky. Häll på och hetta upp vatten med skyn. Vispa i kalvfond, soja, teriyakisås och svartpeppar. Rör i matlagningsyoghurt och hetta upp. Vispa i maizenaredning till lagom såskonsistens. Smaka av med farin och balsamvinäger.
Ev mer kalvfond och/eller soja också.
- Lägg till sist i köttskivorna och hetta upp i såsen.
Strö rostade sesamfrön över köttet.
Servera med de bakade potatisskivorna och någon grönsak.
Publicerat den
12 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter mumma =) ska jag testa