Instruktioner
1. Sätt ugnen på 125°.
2. Putsa filén. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra filén och bryn den runt om. Lägg på ugnssäkert fat och efterstek ca 40 min till innertemperaturen är 65-68°. Sätt termometern i den tjockaste delen.
3. Skala under tiden potatis och lök och skiva dem, ej för tunt.
Häll olja i en långpanna och vänd potatis- och lökskivorna däri.
4. Lägg basilikablad och skalad vitlök i en matberedare eller smal skål med mixerstav. Mixa med olivolja och vatten till en grön sås. Smaka av med 1 krm salt.
5. Ta ut filén och höj ugnstemperaturen till 225°. Sätt in långpannan med potatis och lök. Låt steka ca 30 min.
6. Låt filén vila under folie. Inför serveringen skärs filén i skivor.
7. Ansa rucola och solrosskott, skölj tomaterna och tärna fetaosten.
Ta ut potatisen och salta. Vänd i rucola, solroskott, tomater och fetaost. Sätt eventuellt in fläskfilén som hastigast i ugnen för lätt uppvärmning. Servera potatismixen på fat med fläskfilén ovanpå och ringla till sist basilikaoljan över köttet. Servera genast.