Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé och risotto milanese

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilé med smakrik risotto.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem med knuten hand så att de blir ca 1 cm tjocka. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar. Doppa först skivorna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i ostblandningen. Låt dem ligga några minuter så att paneringen stelnar.
  2. Skala och finhacka löken till riset. Fräs den nästan mjuk utan att ta färg i fett i en gryta. Låt ris och saffran fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med varm buljong, lite i taget, rör om då och då och låt vätskan koka in. Fortsätt på samma sätt och koka tills riset är mjukt och krämigt, 20 - 25 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner osten.
  4. Stek köttskivorna 3 - 4 minuter på varje sida på ganska svag värme så att paneringen inte bränns.
  5. Servera med risotton och t ex sparris eller sockerärtor.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • yoggi33 15 maj 2010

    Helt underbar rätt!!!! Jag hade inte saffran och inte parmesanost, men det blev helt underbart! Arborioriset blev perfekt, köttet panerat med gratängost (som jag hade hemma) och ströbröd blev alldeles mört och ja, ett nytt favoritrecept, helt enkelt! Tack för det!

  • Hans481 21 januari 2012

    Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.

  • Hans481 21 januari 2012

    Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.

  • farmoringer 20 oktober 2012

    Mycket gott. Jag hade ingen saffran hemma men gjorde annars som det stod. Hade lite mer buljong än vad det stod..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.