Fläskfilé med smakrik risotto.
Instruktioner
- Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor. Bulta ut dem med knuten hand så att de blir ca 1 cm tjocka. Blanda ost, ströbröd, salt och peppar. Doppa först skivorna i uppvispat ägg och vänd dem sedan i ostblandningen. Låt dem ligga några minuter så att paneringen stelnar.
- Skala och finhacka löken till riset. Fräs den nästan mjuk utan att ta färg i fett i en gryta. Låt ris och saffran fräsa med några minuter.
- Tillsätt vinet och låt det koka in. Späd med varm buljong, lite i taget, rör om då och då och låt vätskan koka in. Fortsätt på samma sätt och koka tills riset är mjukt och krämigt, 20 - 25 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner osten.
- Stek köttskivorna 3 - 4 minuter på varje sida på ganska svag värme så att paneringen inte bränns.
- Servera med risotton och t ex sparris eller sockerärtor.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar rätt!!!! Jag hade inte saffran och inte parmesanost, men det blev helt underbart! Arborioriset blev perfekt, köttet panerat med gratängost (som jag hade hemma) och ströbröd blev alldeles mört och ja, ett nytt favoritrecept, helt enkelt! Tack för det!
Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.
Jättegott! Ladda med mer buljong, risotton ska var krämig.
Mycket gott. Jag hade ingen saffran hemma men gjorde annars som det stod. Hade lite mer buljong än vad det stod..