Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag tycker den är mkt godare än vad receptet visar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i cirka 1 cm tjocka skivor. Stek dem i margarin och salta och peppra. När allt är färdigstekt, lägg över skivorna i en ugnsfast form. Skölj inte ur pannan!
  2. Stek paprikan och löken skuren i tärningar, champinjonerna i skivor och pressa över vitlöken. När allt börjar mjukna, lägg i crème fraîche och buljong (en tärning till 2 1/2 dl vatten). Stänk över soja och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll grönsaksröran över fläskfilén, strö över riven ost och gratinera i 250 grader cirka 10 minuter eller tills osten smält. Servera med klyftpotatis och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.