Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med fansksenap & svamp

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En jätte god fläskfilegryta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisen: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen noga med en borste och skär i klyftor. Hetta upp oljan i en stekpanna dom tål ugnsvärme och stek snittytorna på potatisen tills de får en fin färg. Vänd upp snittytan och krydda med salt och peppar. Ställ in stekpannan i ugnen i ca 20 min.
  2. Putsa filén från hinnor och senor. Skär filén i skivor. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet gyllenbrunt på bägge sidor. Tillsätt svampen och låt den fräsa med i några minuter.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Låt småputtra ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Servera med potatisen, några salladsblad och lite finhackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Grogg66 7 januari 2012

    Mycket gott men det kunde varit lite mer sås, då vi serverade grytan med ris.

  • lin82luh 24 november 2012

    Helt ok gryta, hade gärna velat ha lite mer smak. Skulle nog göra susen med lite fond.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.