- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En jätte god fläskfilegryta
Instruktioner
- Börja med potatisen:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta potatisen noga med en borste och skär i klyftor.
Hetta upp oljan i en stekpanna dom tål ugnsvärme och stek snittytorna på potatisen tills de får en fin färg. Vänd upp snittytan och krydda med salt och peppar. Ställ in stekpannan i ugnen i ca 20 min.
- Putsa filén från hinnor och senor. Skär filén i skivor.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek köttet gyllenbrunt på bägge sidor. Tillsätt svampen och låt den fräsa med i några minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
Låt småputtra ca 5 min och smaksätt med salt och peppar. Servera med potatisen, några salladsblad och lite finhackad persilja.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott men det kunde varit lite mer sås, då vi serverade grytan med ris.
Helt ok gryta, hade gärna velat ha lite mer smak. Skulle nog göra susen med lite fond.