Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med porter och svamp

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Med porter, kantareller och enbär får fläskfilégrytan både en mustig och vild smak. Kokt eller pressad potatis till är gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Skölj och strimla purjolöken. Låt svampen rinna av.
  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
  3. Fräs purjolök och svamp i smör i en traktörpanna. Rör ner mjölet och späd med porter. Tillsätt soja, kryddor, fond, grädde och gelé. Koka upp.
  4. Lägg i köttet och koka på svag värme under lock cirka 5 minuter.
  5. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gunsan11 21 november 2010

    Jättegod, gjorde även en omgång utan kantareller även den god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.