Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilégryta med senap

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Fläskfilégryta som är snabbgjord och med tydlig smak av skog och trädgård.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén och det rimmade fläsket i strimlor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva morötterna.
  2. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna, ta upp dem och ställ åt sidan. Bryn köttet i stekpannan och krydda med salt och peppar. Ta upp och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop créme fraiche, kalvfond, senap, soja, vatten och timjan i en gryta.
  4. Lägg i lök, morötter, fläskfilé, rimmat fläsk och enbär. Låt allt koka sakta i 10-15 minuter.
  5. Strimla sockerärterna och lägg i dem ett par minuter innan servering.
  6. Servera med svartvinbärsgelé, råris eller bulgur och en god sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.