Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfiléknyten

 
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ett väldigt enkelt recept på en god maträtt som passar till både fin-och vardagliga tillfällen. Snabbt och enkelt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175-200 grader. Skär upp fläskfilén i skivor och krydda med valfria kryddor efter egen smak. Stek skivorna tills de fått fin färg och är riktigt genomstekta.
  2. Om du köpt färdigutkavlad smördeg, skär då degen i lika stora plattor. Lägg 1-2 bitar av den stekta fläskfilén på varje platta och tillsätt crème bonjour. Börja sedan med att vika upp hörnen på plattorna och därefter ta tag i resterande kanter och pressa ihop med fingrarna så att den inbakade fläskfilén ser ut som små knyten.
  3. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min eller tills knytena fått en gyllenbrun färg.
  4. Tips: Servera tillsammans med potatisgratäng

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.