- Serverar: 30 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En underbar rätt...Denna har jag gjort flera gånger, till konfirmation och kalas osv, alltid succé!!
Passar på buffe och som ensamrätt. Kan förberedas och smakar ljuvligt!!
Anpassa receptet efter antal pers.
Instruktioner
- Putsa filéerna. Bryn dem i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg filéerna i en långpanna. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i ugnen, 225 grader tills temperaturen visar 70 grader. Låt köttet kallna över natten i kylskåp inlindade i folie.
- Nästa dag skiva köttet tunt, lite på snedden och lägg upp det snyggt på ett serveringsfat. Blanda ihop vinäger, olja och kryddor.
- Strimla tomaterna och basilikan, blanda i det i dressingen. Skeda dressingen över köttet, täck med plastfolie och låt stå kallt fram tills serveringen.
Publicerat den
11 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Perfekt till en middag för släkten. Tack, full pott förstås.
Tack för detta perfekta recept till min 50 års fest
Full poäng till denna maträtt! Enkel att tillaga och kan göras i förvag. Har lagat den både till större födelsedagskalas och familjemiddagar! Kan verkligen rekommenderas! Ulla J
Så gott köttet blev. Jag hade fläskytterfilé och det blev en succé med potatisgratäng och hemgjord pepparsås 😊
Jag lade in bild så hoppas det är ok 😊