Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mats citron - och rosmarin - marinerade fläskfié

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Helt sjukt god fläskfilé som passar perfekt på ett buffébord! Tar dock lite tid och kräver därför lite planering men det är verkligen värt det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Putsa filéerna (skär alltså bort fett från ytan). Bryn hela tills de får lite färg.
  3. Ugnsstek till temp max. 70 grader - tar ca 30-40 min.
  4. Koka upp vattnet till marinad 1 lägg i alla ingredienserna och låt kallna
  5. Lägg de varma filéerna marinad 1 och låt stå kallt i 12 timmar. Inte längre!
  6. Ta upp filéerna och häll bort marinad 1.
  7. Förväll den strimlade citronskalet i kokande vattan i ca 1/2 minut.
  8. Blanda ihop marinad 2.
  9. Skiva filéerna och häll på marinad 2 - färdigt att servera!
  10. Det går bra att förbereda nån dag i förväg!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • merjawiklund 12 juni 2010

    Vi fick nöjet att äta denna file på en studentbuffe´ igår , idag har jag sökt med ljus och lykta efter receptet ,och jag hittade den . Det var sååå gott:) ! Såå mört kött har jag sällan ätit! Jag kan övertyga alla att den är värd varenda sekund av tillagningstiden. / Merja

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.