Helt sjukt god fläskfilé som passar perfekt på ett buffébord! Tar dock lite tid och kräver därför lite planering men det är verkligen värt det!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Putsa filéerna (skär alltså bort fett från ytan). Bryn hela tills de får lite färg.
- Ugnsstek till temp max. 70 grader - tar ca 30-40 min.
- Koka upp vattnet till marinad 1 lägg i alla ingredienserna och låt kallna
- Lägg de varma filéerna marinad 1 och låt stå kallt i 12 timmar. Inte längre!
- Ta upp filéerna och häll bort marinad 1.
- Förväll den strimlade citronskalet i kokande vattan i ca 1/2 minut.
- Blanda ihop marinad 2.
- Skiva filéerna och häll på marinad 2 - färdigt att servera!
- Det går bra att förbereda nån dag i förväg!
Publicerat den
24 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vi fick nöjet att äta denna file på en studentbuffe´ igår , idag har jag sökt med ljus och lykta efter receptet ,och jag hittade den . Det var sååå gott:) ! Såå mört kött har jag sällan ätit! Jag kan övertyga alla att den är värd varenda sekund av tillagningstiden. / Merja