Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dubbelmarinerad fläskfilé

(11 kommentarer)  
Skriv ut

Kall fläskfilé som passar till buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Dagen före festen. Putsa fläskfiléerna. Krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av fläskfiléerna. Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°.
  3. Skala och skiva vitlökarna. Koka upp vatten, salt, rosmarikvistar, vitlöksklyftor och 1 msk grovt malen vitpeppar till marinad 1. Låt svalna. Lägg köttet i marinaden i en form så att det täcker köttet. Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
  4. Festdagen Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor. Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och 1/2 tsk grovmalen vitpeppar till marinad 2.
  5. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar. Låt köttet bli rumsvarmt.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Scrapkuben 13 maj 2009

    Är ett recept jag lagat till många gånger. Verkligen utmärkt och funkar till alla sorters kött! Man kan inte äta sig trött på det!!! Funkar till både varma och kalla tillbehör!

  • sotisolsson 1 juni 2009

    STENSÄKERT o SUVERÄNT om man vill slippa stå i köket när man har gäster. Släng in en potatisgratäng som sköter sig själv,salladen kan vara färdig. Du kan vara med o hälsa alla välkomna. Funkar dessutom ypperligt till ett buffébord. Lena

  • bompen 12 juni 2009

    Gjorde fläskfilén till studntmottagning. Fick mycket beröm förr den flera gäster ville ha recptet.

  • Annelijo 15 september 2009

    Den är jättegod, har gjort detta många gånger.supergott Annelijo

  • gds877 25 juli 2010

    Jättegott gjort till student. Tack för receptet...

  • missmongo 29 december 2010

    supergott ska servera detta på nyår o hoppas dom ska bli lika nöjda som jag blev när jag testade det =)

  • lilas 23 april 2011

    Hejsan! Jag hade detta på buffén på min 40-års fest och det blev väldigt uppskattat av alla :). Tack för receptet! Mvh Lilas

  • lena4 23 december 2011

    Provade med rådjursfile och det blev jättegott. Detta kommer jag att göra igen. Betyget blir en femma.

  • Mistys 10 april 2012

    En supergod filé som jag verkligen rekommenderar. Enkel att göra till buffén men passar faktiskt också att servera varm till ex potatisgratäng. Vi testade det dagen efter på resterna och det var också jättegott. En klar 5:a av mig.

  • martina63 8 juni 2012

    Tack för jättebra recept, mycket gott! // Martina63

  • jasslin 24 maj 2015

    Låter jättegott, låter som en rätt för vår studentfest. Någon som testat att göra den i förväg och frysa in? Funderar på om man ska frysa in den i den andra marinaden eller frysa in med första marinaden? Vad tror ni? /Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.