Kall fläskfilé som passar till buffébordet
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Dagen före festen.
Putsa fläskfiléerna.
Krydda och bryn runt om i smör.
Lägg över i en ugnssäker form.
Stick in en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av fläskfiléerna.
Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°.
- Skala och skiva vitlökarna.
Koka upp vatten, salt, rosmarikvistar, vitlöksklyftor och 1 msk grovt malen vitpeppar till marinad 1.
Låt svalna.
Lägg köttet i marinaden i en form så att det täcker köttet.
Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.
- Festdagen
Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor.
Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter.
Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och 1/2 tsk grovmalen vitpeppar till marinad 2.
- Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant.
Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar.
Låt köttet bli rumsvarmt.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Är ett recept jag lagat till många gånger. Verkligen utmärkt och funkar till alla sorters kött! Man kan inte äta sig trött på det!!! Funkar till både varma och kalla tillbehör!
STENSÄKERT o SUVERÄNT om man vill slippa stå i köket när man har gäster. Släng in en potatisgratäng som sköter sig själv,salladen kan vara färdig. Du kan vara med o hälsa alla välkomna. Funkar dessutom ypperligt till ett buffébord. Lena
Gjorde fläskfilén till studntmottagning. Fick mycket beröm förr den flera gäster ville ha recptet.
Den är jättegod, har gjort detta många gånger.supergott Annelijo
Jättegott gjort till student. Tack för receptet...
supergott ska servera detta på nyår o hoppas dom ska bli lika nöjda som jag blev när jag testade det =)
Hejsan! Jag hade detta på buffén på min 40-års fest och det blev väldigt uppskattat av alla :). Tack för receptet! Mvh Lilas
Provade med rådjursfile och det blev jättegott. Detta kommer jag att göra igen. Betyget blir en femma.
En supergod filé som jag verkligen rekommenderar. Enkel att göra till buffén men passar faktiskt också att servera varm till ex potatisgratäng. Vi testade det dagen efter på resterna och det var också jättegott. En klar 5:a av mig.
Tack för jättebra recept, mycket gott! // Martina63
Låter jättegott, låter som en rätt för vår studentfest. Någon som testat att göra den i förväg och frysa in? Funderar på om man ska frysa in den i den andra marinaden eller frysa in med första marinaden? Vad tror ni? /Lena