Går även att göra på quorn.
Jag brukar inte ha i vin eftersom jag sällan har det hemma. Jag tar lite mer grädde istället.
Instruktioner
- Skär filén i 2 cm tjocka skivor. Salta, peppra och bred på senap. Bryn dem lätt.
Lägg sedan skivorna i en smord ugnssäker form så att filén ser hel ut.
- Smält smör, rör ner mjöl och späd med buljong, vin och grädde. Smaka av med senap, salt och peppar. Sjud ca 5 minuter
Häll såsen över filén och gratinera i 30 minuter i 175°
- Kok oskalade vitlöksklyftor ca 5 minuter. Spola dem i kallt vatten och tryck dem ur skalet.
- Vid servering lägger du vitlöksklyftorna + persilja på filén och servera med tex stekt potatis och sallad.
Publicerat den
19 november 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott.Slängde i lite champinjoner och charlottenlök också, och det gick bra.