Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt fläskfilé i gryta med paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Filé med sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén. Bryn köttet runt om i lika delar smör och rapsolja, i den gryta som köttet lagas i.
  2. Skär paprikan i bitar, hacka persiljan, skiva vitlöksklyftorna och hacka löken, lägg i grytan.
  3. Tillsätt vin, fond, paprikapulver och vatten så att det står upp till halva köttets höjd. Klicka i tomatpuré och bräsera köttet under lock i ca 10 minuter. Ta upp köttet och linda in det i folie.
  4. Slå grädde i grytan och kör allt till en slät såsgrund med stavmixer. Koka upp och späd med maisenan. Sjud i 5 minuter.
  5. Skiva upp köttet. Servera med ris, sås och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.