Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad fläskfilé med cajun-feeling

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Saftiga och smakrika fläskfiléer som är förstekta dagen före, redo att snabbt värmas över grillen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa och skär bort hinnorna från fläskfiléerna. Gnid in dem med fajitakrydda. Lägg filéerna i en stekpåse. Rör ihop pressad limejuice och bbq-sås och häll det i påsen. ”Massera” försiktigt in såsen i fläskfiléerna.
  2. Förslut stekpåsen enligt anvisning. Låt gärna marinera i kylskåpet över natten. Lägg stekpåsen på mellersta falsen och ugnsstek i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna något. Lägg stekpåsen på ett fat och förvara i kylen.
  3. Ta ut fläskfiléerna ur påsen vid serveringstillfället och värm dem runt om på grillen ca 10 minuter eller tills de fått vacker grillyta. Skiva köttet i generösa skivor och servera.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LadyBump 29 november 2009

    Denna rätt har jag lagat flera gånger sedan receptet var infört i Buffé för ett par år sedan och jag rekommenderar den verkligen! Se bara upp så att fläskfilén inte blir för torr, det är väldigt lätt hänt eftersom den eftersteker i stekpåsen när man tagit ut den ur ugnen. Det bästa är att sätta in en stektermometer och inte steka till mer än 65 grader. Serveras med fördel till ugnsgrillad potatis och med en god, sötstark BBQ-sås.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.