Helt underbart god, en av mina absoluta favoriter. Perfekt som bjudrätt.
Instruktioner
- Strimla köttet och eventuell lök och fräs i smör eller olja. Krossa grönpepparkornen och blanda med köttet. Häll över whiskey och låt den dra in i köttet ett par minuter.
- Lägg i fond och häll över grädden. Blir såsen för tunn kan man reda av den med lite mjöl och vatten. Salta och peppra efter behag.
- Koka ihop såsen i 5-7 minuter. Smula ner ädelosten strax innan serveringen och låt den smälta, koka dock inte såsen efter att ädelosten tillsats.
- Servera till bandspaghetti, pressad potatis eller min favorit jasminris och sallad passar bra till.
- Bon appetit!
Publicerat den
24 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vilken ädelost är bra att använda? Vi använde Danablu stark blåskimmelost 125 g och vår minsting vägrade äta. Det luktar kräk sa hon... Annars gillar vi i denna familjen ädelost i såser. Antingen var det osten det var fel på eller mängden... Varken cognacen eller grönpepparen fick plats... Funderar på om lite crème fraîche hade lättat upp det hela...
Vad synd att det inte smakade bra! Jag har bjudit på denna ofta och alla som ätit har tyckt mycket om den, inte minst har det märkts på mängden de ätit. =) Jag använder alltid kvibille ädelost special, (den som har svart etikett), det kan vara det som gör skillnaden. Naturligtvis får man smaka av med mer grädde, ev creme fraiche efter egen smak. Jag tycker om när det smakar ädelost.