Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffemarinerad fläskfilé med portvinssås och palsternacksmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och lättlagad bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i 3-4 cm tjocka skivor, platta till dem med handen. Blanda kaffepulver och soja i en skål, lägg ner köttet och blanda väl. Låt stå ½ - 1 tim, vänd köttet ett par gånger. Stek köttet på båda sidor, ca 4 min i smöret på ej alltför het panna. Spara lite marinad till såsen. Sås: Koka upp portvinet med buljongtärningen så att den löser sig, häll i crème fraiche och koka ytterligare ett par minuter. Häll i ett par msk kaffemarinad, senap, steksky och smaka av med salt. Mos: Skala potatis och palsternackor. Skär i bitar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mosa med potatispress eller elvisp. Blanda i mjölk, riven ost och smör. Salta och peppra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.