Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé provencale

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Istället för att använda dyr kalvfilé lagar vi schnitzeln av kalvfärs, men skinkfärs går också bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225 grader.
  2. Bryn filén runt om. Salta, krydd aoch efterstek under lock på svag värme ca 15 minuter.
  3. Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Bred ut den på ett smort ugnssäkert fat. Salta och klicka på lite fett. Täck med folie och låt det stå i ugnen ca 15 minuter.
  4. Späd i stekpannan med ca 1 dl varmt vatten. Häll skyn över potatisen och låt det stå utan folie i ytterligare ca 25 minuter.
  5. Blanda vitlökssmöret. Skär filén i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem ovanpå potatisen och bred smöret över. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills smöret nästan smält och allt är genomvarmt. Servera med en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bigganv 18 april 2011

    Tror du skrivit lite fel i texten ovanför receptet.........:)

  • The_mama97mia 8 oktober 2011

    utgick från det här idag . men jag hade benfri kotlett. inte filé. o sen gratinerade jag medf bea och riven ost o det blev bara sååå gott ...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.