Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt kryddig fläskfilé med smak av Karibien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i ca 5 minuter tills löken blivit mjuk.
  2. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i pannan, ca 10 minuter.
  3. Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter.
  4. Koka riset under tiden.
  5. Häll upp det nykokta riset på ett serveringsfat och lägg kött och sås ovanpå. Strö över gräslök och servera.
  6. Variation: Du kan tillaga fläskfilén med mellangrädde istället för med kokosmjölk. Strö i så fall kokosflingor över rätten före serveringen för att få den rätta karibiska smaken.!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EKC6150 15 mars 2009

    Smakade bra! Det här var lättlagat och gott passade mig perfekt. Pudrade över lite maizena på slutet av kokningen för att såsen skulle tjockna lite mera. Ett recept jag kommer att använda många gånger. Tack så mycket Mvh Jocke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.