En härligt kryddig fläskfilé med smak av Karibien.
Instruktioner
- Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i ca 5 minuter tills löken blivit mjuk.
- Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i pannan, ca 10 minuter.
- Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar. Låt koka upp. Sätt ner värmen och låt såsen sjuda tills den tjocknar, ca 20 minuter.
- Koka riset under tiden.
- Häll upp det nykokta riset på ett serveringsfat och lägg kött och sås ovanpå. Strö över gräslök och servera.
- Variation: Du kan tillaga fläskfilén med mellangrädde istället för med kokosmjölk. Strö i så fall kokosflingor över rätten före serveringen för att få den rätta karibiska smaken.!
Publicerat den
9 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakade bra! Det här var lättlagat och gott passade mig perfekt. Pudrade över lite maizena på slutet av kokningen för att såsen skulle tjockna lite mera. Ett recept jag kommer att använda många gånger. Tack så mycket Mvh Jocke.