Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilé med svamp och potatisgratäng

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lättlagad och festlig middagsrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med potatisgratängen. Skala och skölj potatisen. Skär den i tunna skivor. Varva potatisen med salt och peppar i en smord eldfast form.
  2. Rör samman grädden med crème fraiche. Häll det över potatisen. Ställ formen mitt i ugnen ca 40–50 minuter eller tills potatisen är mjuk och har blivit guldbrun.
  3. Skala och finhacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett ca 5–7 minuter. Krydda lätt med salt och peppar. Tillsätt persiljan och lingonen. Låt allt bli genomvarmt.
  4. Putsa fläskfilén och skär den i 8 bitar. Bulta ut dem lätt med handen. Krydda med salt och peppar. Stek filébiffarna gyllene i lite matfett, ca 2–3 minuter på varje sida. Bjud fläskfilén tillsammans med svampen och potatisgratängen. Gröna ärter är också gott till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sanderman 5 april 2009

    Jättegott! Gjorde inte potatisgratängen så den kan jag inte svara på men fläskfileröran blev en hit!

  • Elin_H 24 februari 2010

    säger bara Mums :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.