Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfile med svampsås och ädelost

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kanongott....går lika bra med torkad svamp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva och bryn köttet i smör till fin färg. Salta och peppra.
  2. Skiva svampen. Finhacka löken. Stek lök och svamp i smör. Strö över mjöl och blanda. Tillsätt buljong + sky och grädde. Småkoka såsen ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg köttet i en ugnsform. Strö över tomaterna. Häll över såsen och smulad ädelost. Gratinera i 225 grader i ca 12 min.
  4. Servera fläskfilegratängen med ugnsstekta potatisklyftor, gröna bönor och paprikastrimlor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.