- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Underbart god bjudrätt. Den är dessutom jättelätt att göra.
Kokt ris, gärna jasminris är jättegott till.
Man kan byta ut fläskfilén mot kycklingfilé så blir det en kycklingfilélåda.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka ris till 4 portioner enligt anvisningar på paketet.
- Skär fläskfilén i skivor och stek i någon minut på varje sida. Lägg sedan köttet åt sidan.
Tvätta och skiva purjolöken i tunna slkivor.
Skär paprikor och lök i små bitar och stek dem tills de är mjuka.
Tillsätt kalvfond, curry, salt och svartpeppar och häll över grädden och majonäsen.
Lägg i fläskfilén i blandningen och låt puttra någon minut på svag värme.
Smörj en gratängform och lägg i fläskfiléröran varvat med ris.
Strö över lite jordnötter och ost
Sätt in i 200 graders ugn i cirka 15-20 minuter.
Täck med folie när osten börjar få färg.
- Servera en god sallad till.
Smaklig målstid!
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
supergott
Bra med en alltiett låda. Kram SEA
Den måste jag prova!
Spännande låda den skall jag göra
Spännande låda den skall jag göra
Underbart gott och mycket uppskattat av hela familjen. Hoppade över majonnäsen eftersom vi har en Äggallergiker i familjen och tillsatte mer creme fraiche eftersom alla i vâr familj gillar sâs. Kommer att göras igen snart.
Ser fram emot att pröva receptet. Verkar mycket gott. /Myggan-65
den här blev bra ^^ Mycket god och är väldigt starkt efterlängtat på buffé
Mätta och belåtna efter en underbar maträtt, kommer tillagas fler gånger!
Väldigt gott med kycklingfilé.
Gott, Gott !!! Tänk vad praktiskt med alli i ett. Klar 5a