- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Fläskfilérecept kan man väl ändå aldrig få för många av? Ur Allers nr 49/10.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Putsa filén fri från hinnor och krydda köttet runt om med salt och peppar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna som tål ugnsvärme. Bryn filén runt om tills den får fin färg. Efterstek i ugnen ca 20 minuter. Innertemperaturen ska nå upp till 68°. Ta ut och låt vila ca 10 minuter invirad i folie.
- Blanda smör och persilja i en skål. Pressa i vitlöken och rör ihop. Krydda med salt och peppar.
- Skala potatisen och skär i klyftor medan köttet står i ugnen. Lägg över i en eldfast form. Tillsätt olivolja, buljong, citronskal och timjan. Blanda, salta och peppra. Ställ formen i ugnen ca 35 minuter. Filé och potatis ska samsas i ugnen.
- Skär upp filén i tunna skivor och servera med citronpotatisen, aromsmöret och gärna en god och krispig sallad.
Publicerat den
13 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super gott, ta lite mer citronskal och fler timjankvistar