Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad kotlettrad med äpplen

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Att tillaga fläskkött på låg temperatur i ugnen är en av mina absoluta favoriter och tillsammans med de sötare smakerna från granatäpple och äpple blir det en fantastisk festrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150° + 225°
  2. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form.
  3. Torka av köttet och massera in salt och peppar ordentligt runtom. Lägg köttet ovanpå lök- och äppelbädden med fettkappan uppåt. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och på köttets ovansida.
  4. Stick in en stektermometer, gärna digital, i köttets tjockaste del. Sätt in i ugn, 150°, tills köttets innertemperatur är cirka 55 grader.
  5. Ta ut ugnsformen och strö över kärnorna från granatäpplet. Höj ugnsvärmen till 225 grader, gärna med grillfunktion. Sätt in ugnsformen igen och låt gå i ugnen tills köttets innertemperatur är 68 grader och köttet börjar få en knaprig yta. Ta ut köttet, lägg försiktigt över ett ark aluminiumfolie och låt vila i cirka 10 minuter innan servering.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.