Att tillaga fläskkött på låg temperatur i ugnen är en av mina absoluta favoriter och tillsammans med de sötare smakerna från granatäpple och äpple blir det en fantastisk festrätt.
Instruktioner
- Ugn 150° + 225°
- Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten. Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form.
- Torka av köttet och massera in salt och peppar ordentligt runtom. Lägg köttet ovanpå lök- och äppelbädden med fettkappan uppåt. Hyvla smöret tunt med en osthyvel och på köttets ovansida.
- Stick in en stektermometer, gärna digital, i köttets tjockaste del. Sätt in i ugn, 150°, tills köttets innertemperatur är cirka 55 grader.
- Ta ut ugnsformen och strö över kärnorna från granatäpplet. Höj ugnsvärmen till 225 grader, gärna med grillfunktion. Sätt in ugnsformen igen och låt gå i ugnen tills köttets innertemperatur är 68 grader och köttet börjar få en knaprig yta. Ta ut köttet, lägg försiktigt över ett ark aluminiumfolie och låt vila i cirka 10 minuter innan servering.
- Lycka till!
Publicerat den
2 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar