Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskfilérulader i mustig cider- och rosépepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fläskfilén kan bytas ut mot fläskkött av bog eller skinka. Öka då stektiden - efterstek ruladerna ca 15 minuter. Filé är en snabb och lättlagad mat, gott till helgmiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och skär den i drygt cm-tjocka skivor. Bulta skivorna tunna med knytnäven. Salta och peppra. Skär osten i ca 3 cm korta stavar och lägg en stav på varje köttskiva. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Bryn ruladerna runt om på medelstark värme 4-5 minuter. Ta upp ruladerna. Häll cidern och grädden i pannan, koka upp såsen under omrörning och koka ihop tills hälften återstår. Smaka av med krossad rosépeppar, salt och peppar. Lägg i ruladerna och efterstek ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Overtoasted 18 september 2013

    Jättegott men se till att laga på riktig cider och inte sötad äppel dryck.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.