Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskköttgryta

En mustig gryta är alltid en tacksam bjudrätt under höst och vinterhalvåret. En fläskköttgryta passar både vardag och fest beroende på vilka tillbehör du väljer att servera till. Tärna eller strimla köttet och bryn det hastigt i pannan tillsammans med lök och andra smakrika tillbehör. Pudra sedan över mjöl och kryddor innan du häller på buljong. När fläskköttet har kokats mört är det dags att hälla på grädde. För en höstlig fläskköttgryta, koka den med champinjoner eller annan valfri svamp. Om du vill ha en lite mer exotisk touch, välj spännande smaker som ingefära eller ananas till din fläskköttgryta. Ris är alltid ett gott tillbehör som uppskattas av de flesta!


Putsa köttet, skär det i strimlor och bryn i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Skala och hacka löken och skär purjon i ringar. Bryn detta i stekpanna, men inte för hårt. Lägg över löken i...

4

Strimla bogfläsk och skär bacon i bitar. Bryn med lite lök, krydda med allkrydda , salt och peppar tillsätt grädde och crème fraiche. Servera med ris eller potatis...

20 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.