- Serverar: 4 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En örtig karrégryta med italiensk touche som jag tycker mycket om!
Instruktioner
- Skär köttet och baconskivorna i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs löken i hälften av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn kött och bacon i pannan. Krydda med salt, peppar och salvia.
- Riv skalet på citronen och lägg åt sidan så länge. Pressa ur saften. Vispa ihop citronsaft, crème fraîche, kalvfond och vatten i en traktörpanna. Lägg i kött, bacon och lök och låt allt koka 10 - 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Hacka salvian och blanda med det rivna citronskalet. Strö kryddorna och citronskalet över grytan. Servera med ugnsrostade grönsaker och pasta, ris eller couscous.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott! Jag trodde att vi hade torkad salvia hemma men det hade vi visst inte, så det uteslöt jag bara, och istället för kalvfond tog jag en kalvbuljongtärning. Vi kommer garanterat att laga detta igen, men då häller vi inte i all citronsaft från början, det blev lite väl mycket citronsmak på vår gryta. Men som sagt, ändå riktigt god! Och tvååringen ville ha mer och mer och mer :-)