Många ingredienser samsas i denna urgoda och lite annorlunda macka. Mums!
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till kryddblandningen och gnid in köttet med den.
- Sätt ugnen på 150°.
- Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg lök och kött i stekpåsen och häll i vattnet. Förslut påsen och lägg den i en ugnssäker form.
- Stek i mitten av ugnen 2½ tim. Låt svalna något.
Ta bort påsen och låt innehållet ligga kvar i formen.
- Riv köttet i trådar med hjälp av en gaffel.
- Ställ in i kylskåp om du inte ska servera köttet genast. Strimla chilin fint. Fräs den och socker i smör tills sockret karamelliserats och chilin är mjuk och glansig. Salta.
- Skala och kärna ur mangon. Skär mango och gurka i tunna skivor. Skala och strimla löken.
- Bred gräddfil på brödskivorna och lägg på mango och gurka. Lägg på rikligt med fläskkött och toppa med chilirelish och rödlök.
Publicerat den
13 januari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Utgick från ditt recept. Min kotlettbit vägde ca 1200 g så jag tredubblade ingredienserna till kryddblandningen. Använde ljust muscovadosocker, mitt eget örtsalt och vanlig tabasco. Vitlöken lade jag tillsammans med den vanliga löken i stekpåsen, krossade klyftorna lite först. Ökade stektiden till 4 timmar, det var för mkt! Köttet blev lite torrt. Minskar stektiden nästa gång och tar lite andra kryddor då spiskummin och malen koriander inte är ngn stor favorit. Paprikapulver eller kebabkrydda kanske blir gott? Vi åt med libanesiskt bröd, paprika, tomat, gurka, rödlök, isbergssallad samt tacosås. Ett gott alternativ till tacos!