Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 8 timmar 20 minuter
Skriv ut

Överraskande gott. Förbered på morgonen, Glöm bort den i ugnen under dagen och du har en fantastisk maträtt att servera framåt kvällen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in köttet i salt och peppar.
  2. Lägg köttet i en ugnsgryta med lock.
  3. Bryn lök, tomatpuré och kryddor i olja i en stekpanna. Tillsätt äpple, oregano, vinäger och soja samt vatten.
  4. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Häll såsen över köttet, på med locket, in i ugnen som ska stå på 100 -125 grader. Låt köttet stå i ugnen i 6-8 timmar. Man kan ösa köttet några gånger under tillagningen om man vill.
  6. Köttet blir mycket mört och faller nästan sönder. Dra isär köttet med ett par gafflar och häll lite sås/sky över vid servering.
  7. Jag serverade med broccoli, stekta champinjoner och äppelmos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 18 november 2015

    Dagens variant gjordes med äppeljuice i stället för äpplen och en skvätt calvados i såsen vid servering.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.