- Serverar: 6 portioner
- Tid: 8 timmar 20 minuter
Skriv ut
Överraskande gott. Förbered på morgonen, Glöm bort den i ugnen under dagen och du har en fantastisk maträtt att servera framåt kvällen.
Instruktioner
- Gnid in köttet i salt och peppar.
- Lägg köttet i en ugnsgryta med lock.
- Bryn lök, tomatpuré och kryddor i olja i en stekpanna.
Tillsätt äpple, oregano, vinäger och soja samt vatten.
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Häll såsen över köttet, på med locket, in i ugnen som ska stå på 100 -125 grader.
Låt köttet stå i ugnen i 6-8 timmar. Man kan ösa köttet några gånger under tillagningen om man vill.
- Köttet blir mycket mört och faller nästan sönder. Dra isär köttet med ett par gafflar och häll lite sås/sky över vid servering.
- Jag serverade med broccoli, stekta champinjoner och äppelmos.
Publicerat den
11 maj 2014
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Dagens variant gjordes med äppeljuice i stället för äpplen och en skvätt calvados i såsen vid servering.