Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarrégryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Smakar som bästa söndagssteken - jättegod sås!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär karrén i strimlor ca 1½ cm tjocka och ca 4 cm långa. Lägg dem i en gryta och tillsätt sojan. Rör om så att köttet blir "sojafärgat" runt om. Låt stå så att köttet får smak, ca 10 minuter eller längre.
  2. Skär löken i stora bitar/klyftor. Blanda dem med köttet.
  3. Tillsätt citronsaft, vinbärsgelé eller vinbärssaft, buljongtärningar och vitpeppar.
  4. Häll på öl så att det täcker köttet. Koka rätten 20 minuter.
  5. Skaka ihop vatten och mjöl och red av grytan. Låt koka 3 minuter. Smaka av.
  6. Servera med kokt potatis och blomkål, broccoli eller morötter samt lingonsylt och vinbärsgelé.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • farmoringer 1 september 2010

    Det här var riktigt gott. Tack för receptet..

  • miniinatta 10 augusti 2011

    Gott :)

  • hanna_bohren 12 april 2013

    Jag tog gammal glögg istället för saft. Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.