Vardagsräddarna är de rätter som man jublar när man kommer på. Detta är definitivt en sådan. Rosenkålen kan bytas ut på annan kål.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär karré och skalad rotselleri i kuber med 3-4 cm sida. Skala och skär löken i 10 klyftor.
- Hetta upp en gryta, bryn kött, lök och selleri i lite olja. Tillsätt aprikoser salvia och vin. Salta och peppra. Sätt in grytan utan lock i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter. Smaka av sältan, sätt lock på och håll varmt.
- Koka potatis och rosenkålen tillsammans i lättsaltat vatten. När de är mjuka hälls vattnet av.
Mosa grovt och tillsätt smöret, citronsaften och det rivna skalet. Smaka av med salt och nymald vitpeppar.
Publicerat den
2 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar