I det här receptet tillagas fläskkarrén långsamt i ugnen på låg värme, vilket gör köttet otroligt mört och saftigt.
Instruktioner
- Skölj och torka av köttet och gnid sedan in det med salt och peppar. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem. Skala schalottenlökarna och dela dem på längden om de är stora, låt dem annars vara hela. Sätt ugnen på 150 grader.
- Skär bort det gröna från stjälksellerin och lägg åt sidan. Ansa stjälkarna och skär dem i små bitar. Hetta upp oljan i en stor, ugnsfast gryta eller stekpanna och bryn köttet kraftigt runtom.
- Tillsätt schalottenlök, selleri och vitlök och fräs under omrörning. Tillsätt lagerblad och häll över vin och buljong.
- Sätt in grytan med steken i ugnen och stek i två timmar. Ös steken då och då med vinskyn. Ta av örtbladen från kvistarna. Finhacka örter och det gröna från sellerin. Blanda örter och selleriblad med crème fraiche.
- Ta upp den färdiga steken ur skyn och låt den vila fem minuter.Krydda örtkrämen med salt och peppar och vispa ner krämen i skyn. Skär steken i skivor och servera den med örtskyn.
Publicerat den
22 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar