Mums! Lergrytemat är bäst!
Kan även ha en hel kotlettrad eller skinkstek
Instruktioner
- Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter.
- Blanda äppeljuice, soja och ingefära i en skål.
Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds.
- Skala och skär morötter och äpple i mindre bitar.
Ansa och skär purjolöken i bitar.
- Torka av lergrytan lätt. Lägg morots-, äppel- och purjobitar i botten. Lägg i köttet. Häll marinaden över.
- Ställ lergrytan i kall ugn. Sätt ugnen på 200 grader.
Grytan är klar efter 2 timmar.
- Före servering, strö flingsalt över.
- Servera med kokt, pressad potatis eller en mandelpotatiskräm.
Publicerat den
17 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åt senast idag, det blev poppis även hos barnen. Värt den tid det tar i ugnen!
Jättegott , Tack för en enkel och lättlagad middagsfavorit!!!
Mört och gott blev det !!!!! Alla gillade det !!!! Tack för ett gott recept!
Ska nog verkligen vara karré och inte kotlettrad, den blev torr som sjutton. Tyckte inte alls det blev bra med på mycket äppeljos, ingen rätt jag kommer att göra igen, eller om jag gör det så kommer jag nog att göra om receptet en hel del. Nog klagat, men det var inte min smak.
Mmmmm så gott! Speciellt den lite syrliga smaken...Morötterna också väldigt smakfulla, nästa gång ska jag lägga ner rotselleri också, blir säkert en höjdare! Tack för härligt enkelt gott recept!