Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plommonspäckad fläskkarré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Bena ur köttet och hugg benen i bitar. Skala och grovhacka rotsakerna och löken och blötlägg katrinplommonen en stund om de är mycket torra. Gör ett hål på längden mitt i köttet, till exempel med ett runt brynstål. Fyll hålet med katrinplommon och bind upp köttet tätt med bindgarn. Ugnsstek köttet med ben, lök och rotsaker i långpanna i 175°, tills stektermometern visar 85°. Späd med någon deciliter vatten efter behov under stekningen och låt brässera tills köttet är mört. Tag upp köttet och låt det vila medan skyn silas och smakas av. Servera köttet i medeltjocka skivor med säsongens grönsaker och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.