- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut
Helstekt fläskkarré med mustig sås på senap. Vad passar bättre till en riktig söndagsmiddag!
Servera gärna med ugnsrostad potatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Bind upp fläskkarrén. Salta och peppra runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryt sönder kanelstången och smula den över karrén. Tillsätt rosmarin och honung.
- Stick en köttermometer i steken och se till att termometerns spets når köttets mittpunkt.
Sätt in formen och stek klart köttet i ugn tills innertemperaturen nått 80-85 grader, det tar cirka 1-1 1/2 timme.
Ös karrén några gånger under stekningen med den sky som bildas.
- Skär grönsakerna i bitar och bryn lätt i stekpanna. Häll på kycklingfond och lite honung och låt gå mjuka under lock.
- Ta upp grönsakerna med hålslev, och lägg på ett fat.
Sila av skyn till grönsakerna. Red av med maizena och lite grädde, tillsätt senap, salt och peppar. Smaka av.
- Skiva upp fläskkarrén och servera med grönsaker, sås och äppelmos.
Publicerat den
1 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta blev en favorit! Underbar sås vill jag säga. Haha, blev inte söndagsmat, blev tisdagsmat, men gick lika bra det. Mvh Ingemar