Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fläskkarré med senapssås och äppelmos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Helstekt fläskkarré med mustig sås på senap. Vad passar bättre till en riktig söndagsmiddag! Servera gärna med ugnsrostad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bind upp fläskkarrén. Salta och peppra runt om och bryn köttet i en stekpanna med smör.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Bryt sönder kanelstången och smula den över karrén. Tillsätt rosmarin och honung.
  4. Stick en köttermometer i steken och se till att termometerns spets når köttets mittpunkt. Sätt in formen och stek klart köttet i ugn tills innertemperaturen nått 80-85 grader, det tar cirka 1-1 1/2 timme. Ös karrén några gånger under stekningen med den sky som bildas.
  5. Skär grönsakerna i bitar och bryn lätt i stekpanna. Häll på kycklingfond och lite honung och låt gå mjuka under lock.
  6. Ta upp grönsakerna med hålslev, och lägg på ett fat. Sila av skyn till grönsakerna. Red av med maizena och lite grädde, tillsätt senap, salt och peppar. Smaka av.
  7. Skiva upp fläskkarrén och servera med grönsaker, sås och äppelmos.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ingemar75 2 februari 2011

    Detta blev en favorit! Underbar sås vill jag säga. Haha, blev inte söndagsmat, blev tisdagsmat, men gick lika bra det. Mvh Ingemar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.